Everton Football Club New Headquarters at The Royal Liver Building

Everton Football Club has relocated its headquarters from Goodison Park into new state-of-the- art facilities at the Royal Liver Building.

The Club’s new offices offer panoramic views across the River Mersey, along the famous waterfront and into the heart of Liverpool city centre. They have been designed to create an environment that is conducive to staff wellbeing while also creating a platform for collaboration and growth.

Conceived by the architects, 2M2 Studio, the sleek main reception area features a suspended light structure that exactly replicates the dimensions of a FIFA international football pitch. 2M2 Studio approached Spectral with the concept of having continuous , uninterrupted light covering 9.4 metres and suspended from a lattice ceiling structure that references the legacy of the Bullens Road stand at Goodison Park. Spectral’s H140 system was used to achieve this tough brief that includes Goal line, penalty arc, centre circle, halfway line, touchline and corner flagpost.

A novel inverted football pitch feature light was imagined but the structure had to be sturdy enough to suspend from limited suspension points. It also required a powerful LED system as the reception area contained no additional lighting. Clearly what was required was more than just a decorative light system.

Architects 2M2 Studio worked with Spectral Lighting to design and produce this one-off light sculpture. Spectral used their established H-Profil range which could be formed and tailored to fit any application.”

To ensure a smooth installation the whole structure was constructed at the factory prior to being delivered.

Recent Spectral Projects

The Rowe Central House

HALO Bristol

The Bindery

Chivas Brothers Bottling Facility

John Robertson Architects

Products Used

H140-Profil

H140-Profil

The H140 profile has been specially developed for the purpose of creating large continuous light that can be straight or curved.

Spectral Projects

Eagle House, London

Eagle House, London

An ambitious project carried out in Holborn district of London where the original 5 storey building was refurbished
Porsche Centre, Oslo

Porsche Centre, Oslo

Porsche and Spectral. The two Stuttgart based companies have worked in collaboration again, this time for Porsche ...
Two New Ludgate, London

Two New Ludgate, London

When lighting designers, Speirs + Major wanted a luminaire to match the chrome reception desk at the new office ...
ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS, LONDON

ALLFORD HALL MONAGHAN MORRIS, LONDON

Leading London architects firm, AHMM, wanted to create a feature look for their newly refurbished reception ...
1

Pin It on Pinterest

Share This