Condé Nast

British publishing brand Condé Nast International, famed publishers of the world’s premium magazine brands, including Vogue, GQ, Tatler and Wired, have moved into the iconic Adelphi building on the Embankment in London. MCM’s design has been shortlisted for 2018 FX Awards Global Project.

GDM were the consultants and have been shortlisted for a 2019 London Region British Council for Offices (BCO) Award under the ‘Fit Out of Workplace’ category.

Spectral’s H Profil system was specified due to its immense flexibility and structural integrity. It was used in several different areas of the fit out, including a cleverly detailed recessed office , a feature artistic ‘set’ and an impressive modern reception area.

Delivered pre wired to site in lengths from 2 metres to 3.3 metres long the specifier was able to select a myriad of light options included the unique soft focus recessed glass lens (Glaslinse), fully adjustable spotlight (Cura), drop Glass cylinder (Glazylinder) and diffuse opal panel.

Recent Spectral Projects

Kings College, London. Department of Music

1 FA (Finsbury Avenue) – Category B Fitout

Chivas Brothers HQ, Glasgow

Bristol University – Humanities Hub

DIXIE DEAN HOSPITALITY SUITE FC EVERTON

Gallery

Products Used

H80-Profil

H80-Profil

The H80 profile consists of two mirrored T-profile aluminium extrusions, which are joined by special connectors to form an extremely stable H construct.

Spectral Projects

St Matthews Church, Cambridge

St Matthews Church, Cambridge

Built in 1866 and designed by Richard Rowe, one-time understudy to George Gilbert Scott in the 1850s in his work at Ely Cathedral.
Vineyard House

Vineyard House

The former “J Lyons bread bun factory” in London has been transformed into the headquarters of the Immediate Media ...
Guildford Borough Council

Guildford Borough Council

Guildford Borough Council’s 30 year old office is a facility for public, staff councillors and visitors and its ...
MRJ RUNDELL & ASSOCIATES

MRJ RUNDELL & ASSOCIATES

Spectral were specified to light the New Studio Refurbishment of Central London loft space into an open plan office
1

Pin It on Pinterest

Share This