MRJ RUNDELL & ASSOCIATES

Spectral were specified to light the New Studio Refurbishment of Central London loft space into an open plan office for London based architects MRJ RUNDELL & ASSOCIATES.

Spectral modelled the lighting levels using photometric data of the Blade light system to carefully complement the natural daylight from a central glass block light well. Using cool white 4000k white light the open office spaces have a cool vibrant atmosphere.

The space – part of an old Auction warehouse – had an unusually high ceiling, but it suffered from a shortage of natural light. The courtyard above was therefore adapted to insert a large sculptural roof light formed from circular glass blocks set into unfinished concrete. This skylight allowed generous amounts of daylight into the space whilst also emphasizing its distinctive industrial character. Two walls of white painted exposed brick and a bleached oak block floor were introduced to strengthen that atmosphere, while a mezzanine level was added to provide a level of privacy for the administration team and director.

Recent Spectral Projects

Cardiff University

Ludwig Erhard Zentrum

Kings College, London. Department of Music

1 FA (Finsbury Avenue) – Category B Fitout

Chivas Brothers HQ, Glasgow

Gallery

Products Used

Blade

Blade

Blade combines vertical acoustic elements and luminaires for optimum user comfort in terms of lighting technology and acoustics.

Spectral Projects

West Ham’s New Stadium

West Ham’s New Stadium

The lighting for the corporate entrance area for West Ham’s new London stadium proves that stunning results can be ...
55 St James’, London

55 St James’, London

The entrance of 55 St James’ street is framed by a backlit glass screen featuring images that capture the history ...
KRESINGS Architektur, Münster

KRESINGS Architektur, Münster

Spectral supplied Orto floorstanding direct/indirect luminaires to Kresings Architektur GmbH for their offices in ...
Freiburg University Library

Freiburg University Library

Freiburg University Library is one of the largest scientific libraries in Germany. The design of the building was done by Degelo Architects office in Basel.
1

Pin It on Pinterest

Share This