MECKENBEUREN WINTERHALTER

Winterhalter is a third-generation family-owned company focused on professional solutions in the commercial warewashing sector. With 41 subsidiaries worldwide, the company has become a major global systems provider for warewashing technology across multiple sectors. Winterhalter recently invested in a new logistics facility and administration building at the company headquarters in Meckenbeuren near Lake Constance. This modern office building, which is decorated with black furniture, required functional, high-quality lighting to meet the special requirements of the office environment and highlight the aesthetics of the spacial concept.

The Dome-S floor-standing luminaires from Spectral fulfilled both requirements. To preserve the aesthetic of the office, the luminaires were painted in the same dark colour as the furniture. The individual illumination level for each luminaire is set using the flush touch panel and/or the built-in sensors. The smart luminaires control the light level as the ambient light changes throughout the day, ensuring that the brightness remains constant. The convenient built-in USB port can be used to charge a tablet or smartphone. The exceptional form, colour and functionality of the Dome-S products fulfilled all of Winterhalter’s requirements.

Recent Spectral Projects

Kings College, London. Department of Music

Chivas Brothers HQ, Glasgow

Bristol University – Humanities Hub

DIXIE DEAN HOSPITALITY SUITE FC EVERTON

Panagram, 27 Goswell Road

Gallery

Products Used

Dome

Dome

The Dome pendant and floor lamp series was developed in partnership with the architectural office Blocher partners from Stuttgart.

Spectral Projects

Claremont Fan Court School

Claremont Fan Court School

Spectral and RIDI group products have been used extensively on the inspirational new building at Claremont Fan ...
Eagle House, London

Eagle House, London

An ambitious project carried out in Holborn district of London where the original 5 storey building was refurbished
MRJ RUNDELL & ASSOCIATES

MRJ RUNDELL & ASSOCIATES

Spectral were specified to light the New Studio Refurbishment of Central London loft space into an open plan office
55 St James’, London

55 St James’, London

The entrance of 55 St James’ street is framed by a backlit glass screen featuring images that capture the history ...
1

Pin It on Pinterest

Share This