Calthorpe Park School, Fleet, Hampshire

The new extension to the original 1970‘s Calthorpe Park School was designed in-house by architectural services department at Hampshire County Council and is the first concept of a potential roll-out for secondary school refurbishments. The refurbishment also incorporated some older parts of the school as well.

Designed using state of the art construction methods and natural ventilation, the challenge was to supply a lighting system to the main teaching spaces that would integrate with the acoustic baffles yet be a fast fix stand alone system. Here a special version of Venice was designed which featured two extrusions per run with three LED downward elements and then uplight was produced by just two low power LED strips mounted within the top channel. All sensors were pre-installed meaning that products arrived on site pre-assembled and ready to go and ready to connect into a full lighting control system. In other areas of the project the prismatic theme was carried through to using 600×600 LED luminaires in areas with suspended ceilings. The original main hall featured HRL-LED hi-bays and then as a contrast, EDLQ‘s were used with opal diffusers in circulation areas.

 

Recent Spectral Projects

Cardiff University

Ludwig Erhard Zentrum

Kings College, London. Department of Music

1 FA (Finsbury Avenue) – Category B Fitout

Chivas Brothers HQ, Glasgow

Products Used

VENICE

VENICE

Continuous LED light channel in extruded aluminium for surface, pendant or recessed mounting
EDLQ

EDLQ

Range of Square LED downlights in three sizes with outputs from 1100 to 4000 lumens

RIDI Projects

Royal Veterinary College

Royal Veterinary College

Spectral have recently supplied Stora-LK pendant rings to The Royal Veterinary College in London.  The project was ...
Space Woking

Space Woking

Space Woking is a new 7 storey office development in the heart of Woking designed to a market-leading specification
Leeds Station

Leeds Station

Completed in early 2020, Leeds central station features tuneable white Venice with a Control 3 human centric lighting system to match the local natural light.
100 Grays Inn Road, London

100 Grays Inn Road, London

Project designed and installed by Broadfield Builders together with AGAP Architects. VENICE-LED was selected for ...
1

Pin It on Pinterest

Share This